Iddies recepthörna till mat och baklagning


Himmelsk Äppelkaka

 

2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
lite salt
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
kanel
1–2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten (se min bild nedan).
5. Pudra över kanel och strösocker 
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25min.